Adif desestima la licitació de la terminal de Can Tunis a causa d’un recurs de Grupo Alonso

La infraestructura anava a passar a les mans de Transportes Portuarios, que ja s’havia reunit amb els actuals gestors per al traspàs

Platja de vies en la terminal de Can Tunis | E.M.

ÒSCAR MATEU Barcelona

13 de septiembre de 2023

El gestor d’infraestructures Adif ha cancel·lat el concurs per a renovar la gestió de la terminal intermodal de Can Tunis (Barcelona), que tot apuntava anava a resoldre’s en favor de l’empresa Transportes Portuarios. Segons fonts coneixedores del procés i com han confirmat les empreses, Adif ha comunicat a aquesta última i a l’actual arrendatari de la instal·lació, Grupo Alonso, que “desisteix” de l’actual procediment en marxa, al mateix temps que obre la porta a una nova licitació per a la qual encara no es coneixen els terminis. La suspensió es produeix després que Grupo Alonso hagi presentat un recurs al procés, segons ha confirmat la pròpia companyia. Quan es van obrir les ofertes econòmiques, a la fi de juny, el gestor ferroviari va situar l’adjudicació definitiva “en les pròximes setmanes”, però aquesta etapa no ha arribat a aconseguir-se.

Transportes Portuarios no recorrerà la decisió d’Adif de desistir del concurs de la terminal catalana

No obstant això, Grupo Alonso i Transportes Portuarios ja havien celebrat el mes de juliol i amb l’Adif una reunió per a acordar el lliurament de les instal·lacions, que inclouen diversos actius més enllà de la instal·lació intermodal. Segons els acords, el nou arrendatari anava a començar la seva activitat l’1 de desembre. Segons les seves pròpies fonts, Transportes Portuarios ja havia realitzat algunes inversions i iniciat contactes amb tercers per a l’explotació de la terminal. Malgrat tot, l’empresa ha assenyalat que no presentarà recurs a la suspensió, atès que això podria paralitzar la celebració d’un nou concurs. Ara bé, sí ha confirmat la seva predisposició a participar en la futura licitació, mentre que Grupo Alonso ha condicionat una eventual oferta als nous requisits de la futura convocatòria.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *