Els granels sòlids mantenen en positiu el moviment de mercaderies a Tarragona

El carbó, el coc de petroli i els cereals i pinsos lideren els creixements al recinte català durant l’acumulat del primer bimestre

Autoritat Portuària de Tarragona

EL MERCANTIL Barcelona

20 de marzo de 2023

El port de Tarragona sustenta el creixement a l’alça dels granels sòlids durant el primer bimestre de l’exercici 2023. Aquesta tipologia de productes ha experimentat un increment del 30,2% i el volum ha superat els 2,1 milions de tones fins al febrer. Productes com els cereals, els pinsos i les farines (+15,4%) i, sobretot, el carbó i el coc de petroli, que pràcticament dupliquen les seves xifres, són els dos grans protagonistes del creixement durant aquests dos primers mesos de l’any. En gran part gràcies a ells, el moviment de mercaderies total al recinte s’ha incrementat el 4,4%, un fet que suposa un total de 5,7 milions de tones.

+4,4%

El moviment marítim de mercaderies a Tarragona ha crescut el 4,4% a l’acumulat fins al febrer

Només al febrer, el tràfic marítim de mercaderies mogudes, descarregades i carregades al port de Tarragona ha augmentat el 22%, amb un total de 2,9 milions de tones, cosa que ha permès recuperar part dels descensos registrats al gener. De fet, el port de Tarragona ha aconseguit aquest exercici 2023 el millor mes de febrer de les dues últimes dècades, segons ha confirmat l’autoritat portuària.

En els dos primers mesos de l’exercici, el moviment de cru ha experimentat una reculada del 10,2%, dada que contrasta amb l’epígraf d’altres productes petrolífers, que en el mateix període ha experimentat un increment del 4,9%. Es tracta, juntament amb els cereals, pinsos i farines, dels productes amb més volums del port de Tarragona. Pel que fa al conjunt dels granels líquids, aquests han registrat una correcció a la baixa del 5,1% el primer bimestre del 2023.

La mercaderia general, malgrat la millora registrada al febrer, ha tancat el primer bimestre de l’any amb un deteriorament del 19,3%. En aquest segment, la mercaderia en contenidor ha estat la més afectada, amb una disminució del 42,2% segons les estadístiques de tràfic facilitades per l’autoritat portuària. Pel que fa al moviment d’automòbils nous, Tarragona ha registrat un ascens del 35% fins al febrer, increment que li ha permès assolir un volum de 38.169 unitats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *