El port de Barcelona treballa per a atreure rutes de càrrega rodada amb Turquia i el nord d’Àfrica

Creix la demanda interessada en rutes de càrrega rodada amb Turquia per l’interès d’acostar la producció a les zones de consum

PAULA BLANCO Barcelona

20 de junio de 2022

L’equip de desenvolupament de negoci de l’Autoritat Portuària de Barcelona treballa per a atreure línies de càrrega rodada amb Turquia, que a través de la capital catalana també connectin amb el nord d’Àfrica. “L’interès general de les empreses va per aquest camí i l’obligació dels ports és preparar-nos per a donar respostes eficients”, ha subratllat el cap d’automoció, Ro-Ro, short sea shipping i granels del port de Barcelona, Lluís París, en unes jornades organitzades per la Cámara de Comercio de Navarra sobre oportunitats empresarials en el nord d’Àfrica. Actualment, ha afegit, molts camions arriben a la capital catalana “des de Tarragona i el port francès de Sète per a embarcar cap a Turquia”.

La tendència creixent de les empreses per Turquia respon al seu interès per acostar la producció a les zones de consum. A causa de la pandèmia, es van eliminar línies marítimes i “s’ha generat una disrupció molt gran”. En aquest context, “l’acostament de la producció és una cosa bastant lògica”, ha afirmat Lluís París. D’aquí ve que dins de l’oferta de serveis que proporciona per a short sea shipping, el port de Barcelona tingui “l’expectativa de créixer en el curt termini cap a Turquia”, perquè “sabem que hi ha molts clients de contenidors preocupats que busquen solucions de tipus rodat”, ha destacat.

LLEGEIX TAMBÉ

CMA CGM llança un nou servei per a contenidors entre Turquia i el port de Barcelona

EL MERCANTIL

València

CMA CGM llança un nou servei per a contenidors entre Turquia i el port de Barcelona

En l’àmbit dels serveis marítims de contenidors, CMA CGM va obrir una connexió setmanal a la fi de maig entre Turquia, el port de Barcelona, França i Algèria. Aquesta línia, que compta amb tres vaixells de 1.100 teus de capacitat nominal mitjana, va realitzar la seva primera escala en la terminal BEST el 15 de juny. La seva rotació inclou els recintes de Ambarli, Gebze, Aliaga, Barcelona, Marsella, Bejaia i Annaba amb l’objectiu de ser una alternativa als fluxos tradicionals de camions des de Turquia a Europa occidental.


TURQUIA, TERRA DE LA INDÚSTRIA TÈXTIL I DE LES ENERGIES RENOVABLES

Amb una població de 84 milions i una taxa de creixement del 28%, Turquia és un país que es beneficia de la seva ubicació estratègica per a comerciar amb la Unió Europea, amb qui manté una Unió Duanera des de 1995, amb els països àrabs que li envolten i amb els quals conformaven l’extinta Unió Soviètica. Espanya es troba en el top 10 dels seus proveïdors, principalment d’automòbils, tractors, matèries plàstiques, aparells mecànics i materials elèctrics, segons les últimes dades recollides per l’ICEX.

Una de les seves principals bases és el sector tèxtil per haver estat durant anys el final de la Ruta de la Seda. En paraules del conseller delegat de Conexio Consulting, Javier Paredes, és “un bon país per a subcontractar pel desenvolupament de la seva indústria“. De fet, “continua fabricant productes de baix cost, però en menor mesura”, va afegir. En relació amb els seus projectes a curt termini, a Turquia “s’estan fent grans inversions en construcció” i, a més, posen l’accent principalment en energies renovables, sobretot fotovoltaica, amb l’objectiu d’avançar en la seva candidatura per a adherir-se a la Unió Europea.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *