El port de Barcelona consolida la seva recuperació amb creixement a doble dígit fins al maig

El volum total de tràfics portuaris se situa en els cinc primers mesos de l’any el 8,5% per sobre de la xifra prepandèmica

EL MERCANTIL Barcelona

15 de junio de 2022

Les terminals del port de Barcelona han consolidat en el que va d’any la seva recuperació del volum de tràfics després de la pandèmia i ja es troba el 8,5% per sobre dels nivells de 2019. D’aquesta manera, els 30,5 milions de tones mogudes fins al mes de maig representen un creixement a doble dígit (+11,7%) respecte a fa un any. A més, des de l’Autoritat Portuària de Barcelona destaquen l’augment registrat en els contenidors plens (+3%), que reflecteixen “la progressiva recuperació de l’economia del hinterland portuari”.

-44,5%

La caiguda del tràfic d’automòbils se situa el 44,5% per sota de la xifra prepandèmica

Aquestes xifres es corresponen amb creixements en tots els tràfics portuaris, a excepció dels automòbils, que disminueixen el 18,6% respecte al mateix període del 2021 i aprofundeixen en la caiguda registrada des del 2019, del -44,5%. En contraposició, les mercaderies que més han crescut respecte a l’any passat són els líquids a granel (+42,7%), a causa de l’augment de les exportacions energètiques de gas natural i biocombustibles, seguits dels sòlids a granel (+14,6%), gràcies a increments en potasses, cereals i sal comuna.

LLEGEIX TAMBÉ

Els líquids a granel impulsen el creixement de tràfics fins l’abril al port de Barcelona

EL MERCANTIL

Barcelona

Quant a la càrrega general, que creix el 3,4% i s’aproxima als 21 milions, es registra fins al maig un increment a doble dígit de la càrrega no conteneritzada (+10,3%), mentre que la conteneritzada augmenta l’1,6%, situant-se en 16,2 milions de tones. Concretament, el número total de contenidors en els cinc primers mesos de l’any s’ha situat en 1,51 milions de teus, la qual cosa representa un descens del 0,3% respecte a l’exercici anterior. D’altra banda, les unitats de transport intermodal (utis) sumen 174.707, amb un creixement del 13,6%.

RECUPERACIÓ DEL PASSATGE
El tràfic de passatgers en el port català continua augmentant mes a mes i ha registrat en els primers cinc mesos de l’any un moviment de 788.680 persones. No obstant això, encara segueix lluny de la xifra prepandèmica de 2019, quan es van transportar un total de 1,3 milions de passatgers, és a dir, el 53% més. No obstant això, des de l’autoritat portuària destaquen aquest augment, que multiplica per cinc els de fa un any, quan encara es mantenia tancat el segment de creuers.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *