El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia

La comunitat portuària està rebent interès d’empreses asiàtiques amb l’objectiu d’analitzar la capacitat i la disponibilitat per a cotxes

Acte de presentació de la missió comercial | Autoritat Portuària de Barcelona

JOAN VERA Barcelona

10 de julio de 2023

L’Autoritat Portuària de Barcelona aposta per la distribució de vehicles procedents dels mercats xinesos i indis. El cap de Relacions Externes del recinte, Manel Galán, ha explicat a la presentació de la missió comercial, que el port de Barcelona farà a l’Índia el proper mes d’octubre, que l’entitat està rebent visites d’empreses interessades en la disponibilitat d’espai per a distribució d’automòbils. El recinte català ja s’ha posicionat com a hub a Espanya i el sud d’Europa per arribar a aquests vehicles produïts a la Xina, tot i que a l’Índia hi ha una aposta en creixement per la producció del vehicle elèctric.

Durant el desenvolupament de l’acte de presentació de la missió, també s’han desglossat algunes activitats que es duran a terme per promocionar els sectors empresarials dels principals trànsits del port. Per això, l’Autoritat Portuària de Barcelona ha organitzat una business conference que inclourà visites a instal·lacions, reunions cara a cara i seminaris tècnics de diferents temàtiques, entre les quals s’inclou la digitalització, la innovació i la logística. La presidenta del Consell Espanya-Índia, Berta Fuertes, ha destacat que l’Índia té potencial per generar “cadenes de subministrament resilients, cosa positiva per disminuir la dependència de la Xina”. El director de BDO Espanya, Sudhanshu Karandikar, ha subratllat les oportunitats que representa l’Índia per “la geografia i per l’actual desenvolupament de la xarxa de ferrocarril de mercaderies que unirà les dues costes del país asiàtic”.

“Índia pot arribar a representar el que va ser la Xina fa 20 anys”
Lluís Salvadó President de l’Autoritat Portuària de Barcelona

Per part seva, el president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Lluís Salvadó, ha ressaltat el paper que tenen les missions per posicionar el port de Barcelona com a “via d’entrada referència per a l’activitat logística i comercial”. En aquest sentit, el president del port ha incidit que “Índia pot arribar a representar el que va ser la Xina fa 20 anys” i ha valorat la importància de tractar amb un règim democràtic, tot i que aquesta circumstància “pugui endarrerir projectes”, en contraposició al cas xinès.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *