Transportes Portuarios s’imposa a Grupo Alonso a les ofertes per Can Tunis

La valoració de la seva oferta tècnica i econòmica supera la de l’actual gestor de la terminal intermodal propera al port de Barcelona

Vista aèria del centre logístic i ferroviari de Can Tunis, a Barcelona | Adif

ÒSCAR MATEU Barcelona

28 de junio de 2023

L’operador Transportes Portuarios està en una situació d’avantatge per gestionar la terminal intermodal de Can Tunis (Barcelona) i els altres actius que Adif té en licitació al centre logístic català. Malgrat que l’adjudicació formal encara no s’ha produït, l’empresa ha obtingut valoracions superiors a les parts tècnica i econòmica de la seva oferta que l’altra empresa en competició, Setemar, filial de Grupo Alonso i actual gestora dels immobles i infraestructures licitades. Les valoracions s’han conegut en l’acte d’obertura d’ofertes econòmiques que ha tingut lloc al mateix recinte ferroviari, durant el qual els representants del gestor d’infraestructures han anunciat que la resolució definitiva del concurs es farà conèixer les properes setmanes.

Fonts informades han traslladat que Transportes Portuarios ha presentat una oferta econòmica al voltant dels 19,8 milions d’euros de renda per als 15 anys del contracte dels actius, mentre que Setemar “ha anat a mínims”, quedant-se en una xifra molt propera als 15,9 milions que planteja el plec d’Adif. A les parts tècniques, la primera ha obtingut una puntuació de 90,5 sobre 100, mentre que l’actual gestora ha obtingut 76 punts, segons les mateixes fonts. Des de Grupo Alonso, que havia adquirit la gestió dels diferents actius en licitacions al llarg dels anys, han declinat fer valoracions mentre el concurs segueixi obert.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *