El port de Tarragona amplia el seu moll per a embarcacions de servei

El recinte ha afegit metres d’amarratge i atracada a la seva dàrsena del moll de Cantàbria, un espai que fins ara estava en desús

Autoritat Portuària de Tarragona

EL MERCANTIL Barcelona

8 de marzo de 2023

El port de Tarragona ha afegit 62 metres lineals a la seva dàrsena auxiliar del moll de Cantàbria, un espai que destinarà a la concentració de les embarcacions auxiliars del recinte. Segons l’autoritat portuària, aquesta dàrsena, situada a l’extrem sud del moll, “no tenia prou capacitat” per acollir embarcacions, raó per la qual es trobava en desús. Amb les obres, que ja han finalitzat i que han comportat una inversió de 346.446 euros, l’espai disposa ara de 196 metres lineals, i s’hi podran amarrar embarcacions petites o de major volum dedicades a serveis de practicatge i amarratge, o que pertanyin a cossos de treball habitual al port com Salvament Marítim o la Guàrdia Civil.

L’ampliació de la dàrsena facilita l’amarratge habitual d’embarcacions de servei petites i grans

Amb la perllongació d’aquesta superfície, els vaixells que l’utilitzin “tindran una zona abrigada i pròxima a la bocana del port”, han assenyalat fonts del recinte català. Per una banda, la modificació ha consistit en la construcció de “quatre plataformes d’atracament i amarratge unides per formar una línia d’atracada continua de quaranta-cinc metres lineals destinada a llanxes ràpides i altres embarcacions de petites dimensions”. Al mateix temps, i per facilitat l’amarratge de vaixells de major volum, les plataformes han estat reforçades amb bigues que sostenen la seva estructura davant l’embat de les maniobres.

A més, la nova instal·lació disposa de serveis destinats a les embarcacions que podrà acollir a partir d’ara. S’ha implementat una xarxa d’il·luminació, d’aigua, i també una escala protegida per a usuaris de les embarcacions, entre altres serveis. Així mateix, fonts del port també especifiquen que la nova construcció “està protegida per defenses comercials”, i l’execució dels treballs s’ha dut a terme “tenint en compte un pla de gestió dels residus”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *