El port de Tarragona declara en estat d’abandonament un vaixell de transport d’animals

Es tracta del primer pas administratiu per a la subhasta pública que permeti recuperar els crèdits generats per l’embarcació en el port

El vaixell ‘Elbeik’ atracat en el port de Tarragona | Autoritat Portuària de Tarragona

EL MERCANTIL Barcelona

3 de octubre de 2022

L’últim consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha declarat l’embarcació ‘Elbeik’, de transport d’animals vius, en estat d’abandonament. D’aquesta manera, “es procedirà a la seva venda en pública subhasta, i es procedirà al pagament dels crèdits generats per les corresponents taxes i tarifes portuàries, així com les pròpies despeses del procediment”, ha explicat la institució portuària.

El vaixell porta des del mes d’agost de 2021 atracat a la prolongació del dic de Llevant, quan va arribar després de patir un incendi a bord quan fondejava les aigües del port de Tarragona. Quan es va incendiar, viatjava sense càrrega i els seus 18 tripulants van ser rescatats i traslladats a terra. El ‘Elbeik’ és un vaixell de càrrega d’animals vius amb calat de 5,5 metres, una eslora de 77 metres i una màniga de 14 metres.

El director general de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Ramón García, va acordar iniciar l’expedient administratiu d’abandó del ‘Elbeik’  el mes de maig passat. En l’expedient publicat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 17 de maig, com recorda l’autoritat portuària, s’explica que “vist l’estat d’abandonament del vaixell anomenat ‘Elbeik’, amb bandera de Togo, que es troba atracat a la prolongació del dic de Llevant del port de Tarragona”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *