El port de Barcelona posa en marxa nous radars per millorar el seu tràfic marítim

La nova tecnologia per controlar el tràfic permet identificar aquelles embarcacions que no duen sistema AIS

El radar del moll de Llevant | Autoritat Portuària de Barcelona

EL MERCANTIL Barcelona

30 de septiembre de 2022

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha posat en marxa un nou sistema radar millorat per incrementar el control dels tràfics marítims al voltant i a l’interior de les seves instal·lacions. Segons la institució, el nou sistema de detecció, que consisteix en dos radars ubicats a la torre de control del moll de l’Energia i al moll de Llevant, té com a objectiu millorar “la seguretat de les operacions a través del seguiment, instantani i precís, dels moviments dels vaixells a l’exterior i l’interior del port”. Les seves ubicacions permeten una “visió completa de les aigües” del recinte.

Els nous radars operen amb una tecnologia amb menor potència d’emissions electromagnètiques

El nou sistema prové d’una iniciativa conjunta entre el port, l’Agencia Estatal de Seguridad Aérea (Aesa), la secretaría de Estado de Telecomunicaciones i Barcelona Nàutic Center. Segons l’autoritat portuària, es beneficia d’una “tecnologia d’última generació” que permet “eixamplar la banda de transmissió dels polsos radar” gràcies a l’ús d’amplificadors d’estat sòlid construïts amb semiconductors, una tecnologia que opera amb una potència d’emissions electromagnètiques menor que altres tipus de maquinària.

Així mateix, la nova eina “allarga la vida dels equipaments i millora la qualitat de les imatges” que es reben, i també permet la detecció d’aquells vaixells que no utilitzen el Sistema d’Identificació Automàtica (AIS), un dispositiu de GPS que precisament emet dades en temps real sobre la ubicació i el moviment de les naus. L’augment del control de tota mena d’embarcacions suposa un increment notable de la seguretat en un recinte en el qual coincideixen una gran varietat de tràfics marítims mercantils i esportius, han recordat des del port de Barcelona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *