El port de Barcelona busca reforçar a Xina el seu paper de hub europeu del vehicle elèctric

El recinte català canalitza diversos fluxos d’aquesta tipologia de vehicles amb origen a Xina, però aspira a incrementar-los a mitjà termini

Autoterminal Barcelona

EL MERCANTIL Barcelona

22 de septiembre de 2022

Barcelona fa una passa més en la seva estratègia per centralitzar la distribució de vehicles elèctrics xinesos a Europa amb la seva participació en el recinte Automotive Logistics Global Conference, que s’ha celebrat aquesta setmana al país asiàtic. Amb una delegació pròpia, el recinte portuari català busca consolidar mitjançant les seves instal·lacions els fluxos de producció de l’automòbil xinès, especialment l’elèctric, cap al mercat europeu. El port de Barcelona intenta proposar facilitats a un mercat que està en expansió, però “troba certes limitacions” per desembarcar en ports del nord d’Europa, segons manifestaven fonts de l’autoritat portuària a principis d’aquest any. En els últims mesos, ha pogut tancar moviments importants en aquest sentit, com l’aterratge dels vehicles elèctrics de l’empresa xinesa SAIC la canalització d’automòbils elèctrics Tesla fabricats a Shanghai.

Es preveu que la indústria xinesa de l’automoció tripliqui les seves exportacions en tres anys

Per captar la distribució d’un mercat que s’espera que tripliqui les seves exportacions de cotxes de tota mena a tot el món en els pròxims tres anys -segons dades del think tank Mercator Institute for China Studies-, i que segons dades del port de Barcelona va produir 26 milions d’unitats l’any 2021, les terminals per a vehicles Autoterminal i Setram del recinte català han impulsat la transformació dels seus serveis i infraestructures. Ambdues instal·lacions, que poden acollir fins a 50.000 unitats de forma simultània, ofereixen també serveis de condicionament i acabat especialment enfocats al vehicle elèctric, i, en el cas de l’Autoterminal, incorpora també una xarxa de carregadors elèctrics de l’empresa Wallbox capaços de carregar 150 vehicles per torn de treball de vuit hores. La inversió en millores d’aquests espais que s’ha realitzat durant l’últim any -de quatre milions en el cas d’Autoterminal- també ha servit per incorporar infraestructures per facilitar l’accés a les terminals.

Segons fonts del port, també s’espera que la participació en la trobada del sector de l’automòbil serveixi per mostrar als potencials exportadors “els serveis que es desenvolupen al port català pel que fa a adaptar-se a les necessitats d’aquesta indústria”, que ofereix “solucions per donar resposta als creixents requeriments mediambientals”. En aquest àmbit, el recinte espera ser referència. La seva aposta s’enfoca, en gran mesura, en “el model ferroviari”, el “més eficient i sostenible per connectar amb les plantes de producció i àrees de consum de la Península Ibèrica i de la resta d’Europa”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *