Les empreses estibadores de Tarragona denuncien l’alentiment de les operatives

Estarraco insta els estibadors a deposar la seva actitud, que ha provocat que l’activitat del recinte es redueixi a un terç de l’habitual

Autoritat Portuària de Tarragona

EL MERCANTIL Valencia

12 de septiembre de 2022

Les companyies sòcies de Estarraco Centre Portuari d’Ocupació (CPE) del port de Tarragona han instat el comitè d’empresa del mateix i als estibadors a reprendre “la seva activitat amb normalitat i a cessar en la seva actitud d’alentir les labors del port, que perjudica no sols les empreses d’estiba, les navilieres i el recinte, sinó a sectors productius sencers, a desenes de milers de treballadors i al conjunt del país”. Aquestes empreses “no entenen que la resposta a la seva oferta de subrogació, manteniment d’ocupació, condicions laborals i salarials i conveni sigui un alentiment de les operacions que està provocant que l’activitat del port de Tarragona s’hagi reduït a un terç respecte a una situació normal”.

LLEGEIX TAMBÉ

El centre portuari d’ocupació de Tarragona es dissol per a adaptar-se al marc de l’estiba

EL MERCANTIL

Valencia

En aquest sentit, l’Autoritat Portuària de Tarragona està multiplicant contactes i duent a terme una estratègia d’acompanyament i de proactivitat per a trobar una solució ràpida, han apuntat fonts de la institució. Per part seva, Estarraco ha afirmat que les societats estibadores “estimen la necessitat de destinar recursos addicionals i realitzar contractacions per a suplir aquesta baixa productivitat i superar aquesta situació”. Així mateix, el CPE ha recordat que les societats sòcies del mateix “han acordat procedir a la dissolució de la societat a conseqüència dels canvis normatius”. La companyia ha instat els representants dels treballadors a negociar “de bona fe dins del període legal del consultes, l’inici de les quals està previst per al dimecres 14 de setembre”, i que “deposin accions encobertes de pressió, que semblen dirigides a condicionar prèviament el procés utilitzant els perjudicis sobre tercers”.

En aquest sentit, la companyia ha recordat que estan “en el seu dret constitucional de pressionar mitjançant una vaga, però per a això han de fer-ho legalment i sotmetre’s al marc de la llei (convocatòria, argumentació, preavisos, terminis etc) i als serveis mínims que dictamini l’autoritat competent”. Així mateix, ha reiterat la seva “voluntat de dialogar i realitzar amb celeritat el procés, donada la complexitat del moment actual amb la guerra d’Ucraïna i les seves conseqüències”. Segons Estarraco, “l’actitud dels treballadors no fa més que agreujar les dificultats com la importació de matèries primeres”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *