L’ample internacional reforçarà les sinergies entre fluxos d’automòbils a Tarragona

L’ampliació que està realitzant Bergé Gefco al port català conclourà l’any vinent per optimitzar la seva logística

L’estand de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha acollit la intervenció del director general Comercial de Bergé Gefco, Carlos Lázaro | J.C.P.

JUAN CARLOS PALAU Barcelona

31 de mayo de 2022

L’arribada de l’ample internacional ferroviari al port de Tarragona, prevista per a l’any vinent, reforçarà les sinergies entre els fluxos d’automòbils al recinte català. Així ho ha explicat el director general comercial de Bergé Gefco, Carlos Lázaro, en la primera jornada del Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL). Lázaro ha destacat que l’ample UIC “permetrà aconseguir una combinació de fluxos, tant de producció nacional com d’importació. Del que es tracta és d’optimitzar buits i de maximitzar l’ús dels mitjans”. Tarragona és “perfecte per a això”, perquè “hi ha molta producció de fabricants alemanys que ara mateix venen per camió o per vaixell, que es poden plantejar portar els vehicles que es comercialitzaran a Espanya per ferrocarril a Tarragona”.

Imatge que conté home, persona, paret, roba

Descripció generada automàticament“Es tracta d’optimitzar buits i de maximitzar l’ús de mitjans i Tarragona és perfecte per a això”
Carlos Lázaro Director general comercial de Bergé Gefco

“Aquestes arribades”, ha assenyalat, “faran que les produccions espanyoles puguin aconseguir uns preus competitius per retornar aquests vagons a les fàbriques europees”. En aquest sentit, el directiu de Bergé Gefco ha recordat que Tarragona “és un port principalment importador, el 75% dels vehicles que passen pel recinte són de mercats exteriors” i ha ressaltat que aquest fet “ofereix noves oportunitats a l’exportació, ja que Espanya és el vuitè país productor de vehicles i l’arribada de noves línies ferroviàries a Tarragona pot aconseguir tràfics d’exportació competitius i fiables”.

Durant la seva intervenció en una trobada organitzada pel port de Tarragona al SIL, Carlos Lázaro ha anunciat que l’any vinent conclourà l’ampliació que està realitzant Bergé Gefco al port català, “que consisteix en una permuta d’espais de 120.000 metres quadrats per optimitzar la logística”. Amb això, la companyia disposarà d’un total d’un milió de metres quadrats per vehicle acabat, que permeten “acollir un total de 42.000 vehicles alhora”, ha assenyalat el director general comercial. Així mateix, Lázaro ha destacat les iniciatives realitzades en les mateixes com “la inversió en carregadors elèctrics” i ha apuntat, en el camp de la innovació, “les tauletes amb les quals compten els nostres camions que permeten una traçabilitat total dels vehicles” i la “transparència amb els nostres clients, que poden accedir a través de webs personalitzades a la seva informació”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.