El port de Tarragona revalida el seu rècord de tràfics químics en el primer trimestre de l’any

El recinte català diversifica l’origen de les importacions d’agroalimentaris, que creixen prop del 50% interanual

Autoritat Portuària de Tarragona

EL MERCANTIL Barcelona

26 de abril de 2022

Les terminals del port de Tarragona van tancar el primer trimestre amb un volum de mercaderies de 7,3 milions de tones, el 2,4% menys. Malgrat això, l’autoritat portuària valora positivament els resultats obtinguts en els primers tres mesos de l’any, en els quals ha tornat a superar el seu rècord de moviment de químics, amb un volum de 622.311 tones (+5,1%), i en el qual s’ha aconseguit augmentar i diversificar les importacions de productes agroalimentaris.

La ruta Ro-Ro amb Turquia consolida el creixement de la càrrega general a Tarragona

Concretament, la importació de cereals, pinsos i farines han crescut el 48,9% en l’acumulat fins al març. Aquestes xifres “demostren la capacitat d’adaptació del mercat, diversificant els països d’origen d’aquestes mercaderies davant situacions complexes com l’actual”, manifesten des de l’autoritat portuària, en referència als impactes derivats de la guerra a Ucraïna. D’aquesta manera, el moviment de blat de moro ha crescut 28%, procedent principalment de l’esmentat país; el blat ha augmentat el 140,2%, amb importacions des de Bulgària, França, Letònia, Lituània, Polònia i, en menor mesura, Ucraïna; i finalment, els derivats de la soia creixen el 73,3%, procedents de l’Argentina i el Brasil, mentre que el sègol s’incrementa el 89% per les importacions des d’Ucraïna, Rússia i Letònia.

D’altra banda, el port català ha aconseguit consolidar el creixement de la càrrega general en el primer trimestre, que augmenta el 24% interanual i se situa en 663.808 tones, el 44% per sobre de la xifra prepandèmica. Aquest comportament respon a l’estratègia seguida pel recinte per diversificar els seus tràfics i s’explica per el “bon moment que travessa la ruta Ro-Ro amb Turquia”, que creix el 181,3% interanual. No obstant això, l’autoritat portuària matisa que “aquesta línia va iniciar la seva activitat durant el mes de febrer de 2021”, la qual cosa explica que s’hagi disparat la xifra.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *