El port de Barcelona negocia amb marques xineses de cotxe elèctric per a ser el seu hub europeu

Els fabricants xinesos d’automòbils elèctrics troben dificultats per a accedir a Europa des dels ports del nord del continentAutoritat Portuària de BarcelonaEL MERCANTIL Saragossa15 de febrero de 2022

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha iniciat “prospeccions comercials i converses amb diverses marques xineses de vehicle elèctric” per a posicionar-se com hub d’entrada al mercat europeu. “Ara estem treballant, però en pocs mesos, esperem poder comunicar operacions amb els fabricants xinesos de cotxes elèctrics que volen arribar a Europa”, ha manifestat el responsable comercial d’Automòbils, Ro-Ro, Short Sea Shipping i Granels del port de Barcelona, Lluís París, durant una jornada sobre fluxos internacionals organitzada pel Clúster Logístic d’Aragó (Alia) a Saragossa.

Les marques xineses de vehicles elèctrics estan accedint progressivament al mercat europeu, però per a aconseguir-lo “es troben un panorama portuari en el nord d’Europa amb unes certes limitacions i estan apreciant cada vegada més l’oferta que podem oferir al Mediterrani”. En el cas de Barcelona, l’estratègia d’atreure la importació d’automòbils fabricats a la Xina es conjuga amb la de captar tràfic d’exportació de vehicles del nord d’Europa amb l’objectiu d’alleugerir els efectes de la “forta crisi estructural del sector de l’automòbil”, ha explicat el responsable comercial de l’autoritat portuària catalana.

“No busquem un gran client amb un gran tràfic, sinó crear un entorn competitiu”
Lluís París Responsable d’Automòbils, Ro-Ro, SSS i Granels del port de Barcelona

No obstant això, aquesta doble aposta en cap cas “vol dir que passarem de treballar amb la indústria d’automoció espanyola a buscar una associació amb fabricants xinesos i alemanys”, ha advertit Lluís París. De fet, ha continuat, la generació d’aquests fluxos permetrà “continuar sent una punta de llança per a invertir més en digitalització, millorar les nostres infraestructures i oferir també millors solucions a l’automoció espanyola”.

El responsable comercial d’Automòbils, Ro-Ro, Short Sea Shipping i Granels del port de Barcelona s’ha mostrat confiant que, malgrat les dificultats actuals de la indústria automobilística, el tràfic portuari associat a aquest sector “es recuperarà”. En aquest sentit, Lluís París ha incidit en què “la nostra manera de funcionar no és buscar un gran client amb un gran tràfic i tractar-lo molt bé, sinó la de crear un entorn competitiu”. Aquesta filosofia “sempre ens ha funcionat”, perquè del que es tracta és “que els fabricants de vehicles tinguin en el nostre port una àmplia oferta de les principals navilieres i que aquestes tinguin també la possibilitat d’arribar a totes les marques espanyoles per a pujar-les als seus vaixells”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *