Els estibadors de Barcelona insisteixen perquè el port bonifiqui més els nous tràfics

Les empreses d’estiba del recinte i els seus treballadors han signat la pròrroga fins al 2030 del conveni sobre les seves relacions laborals

El president de l’Associació d’Empreses Estibadores de Barcelona, Javier Vidal; el president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Lluís Salvadó; i el delegat del comitè d’empresa dels estibadors del CPE Estibarna, Albert Gil | E.M.

ÒSCAR MATEU Barcelona

13 de febrero de 2023

Els representants sindicals dels estibadors del port de Barcelona han tornat a instar a l’autoritat portuària perquè s’impliqui en el fons de bonificació als nous tràfics que van crear amb les empreses estibadores. Es tracta, segons el delegat del comitè d’empreses dels estibadors, Albert Gil, de reeditar un pacte de les mateixes característiques el 2015, quan “tots, amb les empreses i el port, vam acordar bonificar”, en un moment en què els tràfics del recinte “estaven en els 200.000 teus”. “Ara fem 1,5 milions de teus”, ha assenyalat el representant sindical de l’Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB Coordinadora). Per això, “ara que la llei ens ho permet, volem reeditar aquell acord per al futur”.

El conveni de l’estiba de Barcelona recull bonificaciones de treballadors i empreses per als nous tràfics

Albert Gil ha expressat la petició dels estibadors durant l’escenficació de la signatura de pròrroga del conveni col·lectiu que ha de regular les relacions laborals de l’estiba, entre empreses concessionàries i treballadors del Centre Portuari de Treball (CPE) Estibarna. Com ha recordat, el mateix conveni ja recull el pacte que “l’estiba dediqui part del seu salari a bonificar” els nous tràfics de transbord que el port pugui atraure -concretament, una part de la pujada salarial corresponent a l’augment de l’IPC acordada amb les empreses-, però ha subratllat que “no ens queda molt més que créixer si no captem tràfics que siguin transbords tant de contenidors com de cotxes, i per fer-ho necessitem el suport de l’autoritat portuària”. Així mateix, el representant sindical també ha reconegut que ha rebut resposta del president del recinte català, Lluís Salvadó, present durant l’acte: “No vull comprometre el president, però ja em va traslladar que estudiaria la possibilitat de donar-nos un cop de mà en aquells acords als quals hem arribat” amb les empreses de l’estiba, “per als quals ens falta la tercera pota de la taula per continuar endavant”, ha afegit.

“La competitivitat del port també depèn del seu marc de relacions laborals”
Lluís Salvadó President de l’Autoritat Portuària de Barcelona

Tant els estibadors com les empreses i la direcció de CPE Estibarna han volgut posar de manifest l’ambient d’entesa que existeix entre les parts a través de la signatura del conveni, que l’amplia fins al 2030. El president de l’autoritat portuària, Lluís Salvadó, ha manifestat que “la competitivitat i producció d’un organisme com el port de Barcelona i les empreses que esteu aquí, encara que depèn de molts factors”, també ho fa “del fet de tenir un marc de relacions laborals estables”. Segons el president del recinte, això “determina clarament la possibilitat de desenvolupar altres mecanismes per ser més productius i competitius”. Per altra banda, Lluís Salvadó també ha recordat que els acords establerts al conveni contribueixen a alinear les relacions dels actors implicats amb el que estableix el V Acord marc de l’estiba.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Empreses Estibadores Portuàries de Barcelona, Javier Vidal, ha expressat que “som un mal exemple per als ports que entenen que en la confrontació entre empreses i treballadors, amb baralla continuada, aconseguiran alguna cosa”. Javier Vidal també ha aclarit que el diàleg amb els estibadors es mantindrà en el futur tot i l’acord en el conveni: “Les reunions encara són contínues, sigui per petició d’ells o nostra”. D’aquesta manera, “anem aplicant les innovacions tal com es succeeixen, siguin tecnològiques o socials, i crec que som referència pel que fa a aquest tipus d’actuacions”. Per la seva banda, Albert Gil (OEPB Coordinadora) ha avalat la mateixa perspectiva en assenyalar que “volíem demostrar que sí que es pot negociar, que sí que es poden ampliar convenis i es pot generar estabilitat” al port de Barcelona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *